sunnuntai 11. elokuuta 2013

Heikottaa,hapottaa,huimaa-Kuopio SM-perusmatka

Viime viikolla lopetin kovan harjoitusjakson,joten tämä on ollut kevyt viikko.Torstaista lähtien olen tuntenut oloni heikoksi,jotenkin voimattomaksi,tuntui kuin jokin tauti yrittäisi puskea päälle.Torstaina töissä olimme tulipalossa,jossa joutui kovassa lämmössä tekemään töitä ja nestehukka yhdistettynä lämpöön meinasi viedä tajun.Olo oli todella heikko.Perjantaina mietin lähdenkö Kuopioon ollenkaan,päätin kuitenkin lähteä.Päätin kuitenkin,jos lauantaina sataa kunnolla,en varmasti lähde kisaan.Lauantaina oli poutaa ennen lähtöä,mutta olo ei ollut vieläkään normaali,huimasi hiukan ja niveliä jomotti.Puoli tuntia ennen lähtöä vielä arvoin lähteä vai ei.No läksin sitten kisaan mukaan.

Uinnin aikana huomasin,ettei hengitys kulje normaalisti.Keuhkot tuntuivat tukkoisilta.Huomasin muutamien oman lähtöryhmäni kaverin menevän edellä,mutta en ollut kovin paljoa perässä.Vauhti ei ollut parasta,oli pudotettava nopeus siihen tasolle,jolla ilma riitti eteenpäin menoon.Uinti aika 22,41 oli olotilaan nähden hyvä.
Vaihtoon tullessa huomasin olevani melko kärjessä omassa ikäryhmässä.Mika Somppi tuli uinnista,kun yritin repiä märkäpukua päältä ja eihän siitä taas mitään tullut.Piti lyödä hanuri maahan,että sai lopulta puvun pois.Tuntui,ettei tasapaino ollut kohdillaan.Siinä tumpeloidessa puvun kanssa,Somppi sai vaihdettua ja läksin heti hänen peräänsä.Pyörän päällä saatuani kengät jalkaan katsoin mittaria ja säikähdin,kun näytti 180 lukemia!Juoksu testissä olen saanut nousemaan 185 lyöntiin,joten nyt ei ollut kaikki kohdallaan.Läksin kuitenkin ajamaan ja päätin seurata mitä tapahtuu.Sykkeet laskivat 5km jälkeen hieman,mutta olivat 10 lyöntiä liian korkeat watteihin nähden edelleen.Vaihdoimme Mikan kanssa muutaman sanan ja hän sanoi satuttaneen jalkansa uinnin lähdössä,eikä aio lähteä juoksemaan.Pidin häneen näköyhteyden n.15km,mutta sen jälkeen en enää uskaltanut ajaa niin kovaa vaan hellitin hieman.Sykkeet olivat koko ajan 10 pykälää liian korkeat verrattuna watteihin.Koko matkan keskiwatit jäivät n.30w alle sen tason,millä olisi pitänyt mennä normaali kunnossa.Vaihtoon tullessa olin Mikaa n.1,30min jäljessä.

 
                                                                   Kuva X-Tri Lahti

Juoksusta ei ole oikeastaan hirveästi kerrottavaa.Hengitys oli todella työlästä ja menin minkä pystyin.Toisella kierroksella kuulin,että Mika oli keskeyttänyt,mutta muista tai omasta sijoituksestani ei ollut tietoa.Oikea takareisi alkoi pikkasen kramppaamaan,mutta pystyin onneksi juoksemaan koko ajan.Luulen,että askelluksessa on jotain puolieroa tai vastaavaa,kun aina alkaa oireilemaan oikea jalka.Vasen pelittää hyvin.
Aikanaan tuli maali vastaan ja kuuluttaja omaan tyyliinsä kuulutti 45-49 sarjassa kesä-Esan saapuvan maaliin! Aika juoksussa 41,09.Sijoitus selvisi minulle vasta,kun kävin kuuluttajalta kysymässä miten kesä-Esa pärjäsi:) Sain tämän "tittelin" kuuluttajalta,kun minusta ei ollut kuin etunimi listoilla.Joten ollaan sitten kesä-Esa!Niin kuuluttajat aikansa listoja katseltuaan totesivat,että sinä olet voittanut oman sarjasi! Jees SM-kultaa!!!
Jotenkin tuntui epätodelliselta koko tilanne,mutta täytyy olla todella tyytyväinen.Alunperin en ollut edes lähdössä tähän kisaan,mutta seurakaverien innostamana päätin lähteä mukaan.Olo ei ollut hääppöinen ennen kisaa,enkä uskonut edes jaksavani loppuun saakka.Yllätysten päivä!



                                                                    Kuva X-Tri Lahti,

Seuramme menestys oli mahtava Kuopiossa!Yhteensä 3 kultaa ja 2 pronssia.Onnittelut Katjalle,Tarulle,Essille ja Päiville!Hienosti veditte!
Ensi viikolla pitäisi tehdä pidempi valmistava harjoitus Nastolan SM-kisaa varten,pitää nyt toivoa,että olo alkaisi paranemaan ja saisi itsensä iskukuntoon viimeiseen kisaan!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut SM-kullasta! upea veto aamun pohdintojen jälkeen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon!Olihan se aika erikoinen päivä.

    VastaaPoista