keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kesän reissuja

Aika on vierähtänyt edellisestä päivityksestä nopeasti.Näkökentässä on tapahtunut pientä paranemista.Kuitenkin vasemmassa silmässä se on edelleen paljon huonompi.Positiivista on,että on kuitenkin jo jotain tapahtunut.Todella hyvin sen kanssa on sopeutunut elämään.Kuukauden päästä on tarkemmat tutkimukset silmälääkärin ja neurologin kanssa.Uskon vakaasti pystyväni palaamaan entisiin töihin pelastuslaitokselle,Kunnon puolesta ei varmaankaan ole ongelmaa,mutta vaatimuksena on C-luokan ajokortti.Tällä hetkellä en toistaiseksi saa ajaa autoa.




Kesäkuussa tuli oltua Katjan,Susannan ja Joelin kanssa Ruotsissa,Motalassa pitkän matkan MM-kisoissa (4km-120km-30km) tuonne oli tarkoitus itsekin osallistua,mutta sattuneesta syystä tuli turisti reissu.Oli kyllä hienoa tapahtuma,todella kaunis kisapaikka.Tunnelma oli kansainvälinen.Suomalaisten seuraaminen oli helppoa,kun kaikilla oli maajoukkueasut päällä.
Hienosti "ryhmämme" kisasta suoriutuikin.N 25-29 Susanna loistavasti 5. aika 6,16h N 40-44 Katja upeasti 6. aika 6,35h ja Joel elitessä 31. aika 5.43h 



Itse uskalsin jo kokeilla kovempaa menoa Vierumäen perusmatkan kisassa.Kisapäiväksi tulikin melkoinen helle ja meno oli aika tukalaa.Tein kesän ensimmäisen vk-harjoituksen ennen kisaa,joten en uskonut menon olevan kovin reipasta.Tarkoituksena oli tehdä kova treeni ja saada tuntumaa reippaampaan menoon.Samoin tunnustelin uskallanko lähteä Joroisten kisaan mukaan.Pakko myöntää,että hieman pelotti ja koko ajan takaraivossa oli mielessä onko tämä nyt järkevää vai ei.Kaikki meni hyvin ja sain itseluottamusta.M 50 sarjassa 3. joten tämän jälkeen päätin lähteä normaalisti mukaan 1/2 matkan SM-kisaan.Katja hienosti voitti N40 sarjan.Hänen menonsa oli kyllä melko jäätävää,varsinkin pyörä rupesi liikkumaan hienosti.

                                                            1/2 SM-kisa Joroinen

                                                                kuva XTri Lahti
Kisaa ennen oli tehnyt 4vk harjoitusta koko kesänä.Noissa mukana siis Vierumäen kilpailu.Tiesin kuitenkin olevani hyvässä kunnossa vaikka kesäkuu meni hieman "kevyemmin".Ennen kisaa tuli samanlainen olo kuin pari vuotta aiemmin,jolloin tein ennätykseni.Sairastuminen kuitenkin kalvoi vieläkin hieman ja täysin varma en voinut olla miten kaikki lähtee sujumaan. Uinnin startissa sattui ensimmäinen moka,kun hyppäsin lähtöryhmän keulalta veteen niin lasit kääntyi nurinpäin päässä. Oli melkoinen shokkialoitus,kun oli pakko vaan kauhoa eikä nähnyt mitään.Hengitysrytmi meni aivan sekaisin ja hörpin vettä melko reippaasti.Siinä vauhdissa sain käännetty ensin toisen linssin ympäri ja vähän ajan päästä toisen.Mitään en nähnyt edelleen,lasit olivat täynnä vettä.Vauhdissa yritin vetojen välissä tyhjennellä niitä.En voinut edes pysähtyä,kun koko porukka oli takana ja olisivat uineet yli.Ensimmäisen suoran puolivälin jälkeen rupesin näkemään vähän ja näin oman ruhmäni kaverin uimalakin ja rupesin seuraamaan sitä.Koko reissu meni siinä seuratessa sitä lakkia,kun en oikein alkanut näkemään kunnolla.Uinti meni kevyesti,mutta ajattelin parempi edes selvitä tästä kunnialla kuin miettiä aikaa.Kisa on kuitenkin pitkä.Aika oli hyvä siihen nähden miten matka sujui:)

Pyöräily on melkoista menoa,kun porukkaa on kuin pilvensyrjää.Olin isossa n.30 kisaajan ryhmässä ja yritin siitä muutaman kerran eroon kuitenkaan onnistumatta.Sen jälkeen katsoin parhaammaksi antaa heidän mennä  ja jäin suosiolla ajamaan omaa ajoa.Vaikeaahan se on noin isossa porukassa,kun koko ajan joku tunkee väliin.No en rupea spekuloimaan tätä sen enempää,hienoa kun lajissa riittää harrastajia!Pyörä kulki todella hyvin,tuntui hyvältä ja vahvalta.

Juoksuun läksin M50 sarjan 6. n.1,30min kärjestä. Kärki olikin aika tasainen,koska ekalla kierroksella nousin jo 2. kärjessä mentiin kuitenkin liian kovaa ja ero kasvoi vielä loppua kohti.Loppuaika 4,29.xx oma ennätys ja sijoitus 2. Oli aika uskomaton tunne tulla maaliin,siinä tuli tunteet pintaan.Kyyneliä ei oikein voinut pidättää.Alkukesästä en uskonut enää pystyväni edes kunnolla urheilemaan saati osallistua kilpailuihin.Ei oikein pysty sanoin kuvaamaan tunnetilaa.Katja kruunasi päivän mielettömällä suorituksellaan voittaen N40 sarjan ja olemalla kaikista ikäsarjan naisista 2. nopein!

Hyvillä mielin läksimme perinteiselle (toista kertaa:) reissulle Helsinkiin rentoutumaan pariksi päiväksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti