perjantai 11. huhtikuuta 2014

Takaisin ruotuun

Vihdoinkin on alkanut päivä paistamaan ja taudit kropasta hellittämään.Viime viikolla alkoi orastavasti tuntua paremmalta harjoituksissa.Pari kuukautta meni aika tuskaisesti,välillä tuntui hieman paremmalta ja välillä taas huonommalta.Vauhdit putosivat ja palautua ei meinannut millään.Juostessa aerobisella kynnyksellä tuntui kuin mentäisiin ylemmällä kynnyksellä.Mietin jo moneen kertaan,että olenko oikeasti näin huonossa kunnossa.
Varsinaisesti ei ollut mitään muuta kuin hieman nuhaa välillä ja väsynyt olo.Itse epäilin mykoplasmaa ja olinkin vihdoin menossa kokeisiin,mutta juuri silloin alkoi helpottamaan joten peruin kokeet.

Viime viikolla meni uimaan,en huomannut olossani mitään erikoista.Olin niin kypsä tähän jatkuvaan huonoon menoon,että päätin hetken mielijohteesta tehdä kovemman uintitreenin.Vedin 20x100m/1,45min lähdöllä ja muutaman rennon vedon jälkeen ihmettelin,kun ei ruvennutkaan ahdistamaan keuhkoissa. Koko setti meni mukavasti 1,19-1,20 väliin ja silloin vasta tajusin taudin alkavan hellittää.Seuraavana päivänä juoksussa huomasin saman asian,kun pk lenkillä pystyi puhumaan normaalisti,hengitys pelasi ja vauhdit nousivat normaalille tasolle.Oli aika mahtava tunne,kun harjoituksien jälkeen ei tuntunut enää olevansa täysin loppuunpalanut.Koko parin kuukauden sairastelun ajan sain kuitenkin tehtyä vaihtelevalla menestyksellä jotenkin treenejä,joten uskoakseni kunto on säilynyt melko hyvällä tasolla.

Tällä viikolla olenkin ollut lomalla ja setit on olleet hyviä.Ma-ti meni kevyillä harjoituksilla,keskiviikkona oli vuorossa kovempi päivä.Aamulla uintia  3300m,josta kovempaa 8x200m/3.10min lähdöllä,vedot n.2,44/200m.Piti uida 10x mutta tuli hieman ruuhkaa radalle.Iltapäivällä 1h trainerin päällä,siinä 1x20min sweet spot alueella (88-93%) + 2x8min treshold (93-100%) alla käppyrät harjoituksesta TrainerRoad ohjelmasta.Siinä näkyy paksu harmaa viiva,joka on FTP kynnys eli aika lähellä paukutetaan.


Ja päälle juoksu 5x1000m reippaasti. Siinä käyrä näyttää tältä.


Kyseisen päivän harjoitus oli siis minulle kova päivä,enkä noita useampaa viikossa jaksa tehdä.Torstaina vuorossa pidempi harjoitus,jossa vedin trainerillä 2,5h ja päälle 6km juoksua.Alla kaappaus miltä näyttää TraineRoad livenä läppärillä ajettaessa.Erinomainen ohjelma,suosittelen.


Tänään ohjelmassa aamusta mäkivetoja ja iltapäivällä uintia,joten pitää tästä lähteä kohti Liipolan mäkeä.


1 kommentti:

  1. Hei! Haastoin sinut omassa blogissani http://trianga.vuodatus.net/lue/2014/06/liebster-award-tunnustus-ja-haaste :-) Hanna

    VastaaPoista